Home

Dags för kurs!

maj 20, 2015

Som ensam egenföretagare behöver man ibland komma ut och ”lufta” sig litet – att sitta hemma och jobba kan ibland bli en aning ensamt. – Även om jag trivs med att jobba hemifrån, i mitt lilla rum ovanpå garaget. Ibland behövs lite inspiration, och kanske lite socialt samspel där man får träffa andra som har likartade intressen.

Det var därför jag hajade till en tidig morgon då jag drack mitt morgonkaffe framför tidningen. Där var reklam för en kurs i oljepastellkritor! Oj! tänkte jag – jag har inte målat med sådana sedan jag gick i skolan, och det börjar vara ett tag sedan nu. Då fick vi måla färgglada regnbågar och roliga frukter. Sedan skulle man måla över allt med svart, och sedan skulle man skrapa fram motivet. Det färgglada framträdde fint ur det svarta. Ganska kul, det minns jag nu.

Men, sagt och gjort så anmälde jag mig till kursen. I maj – årets värsta månad näst december, men visst. Det visade sig naturligtvis att jag hade knökfullt med andra jobb, men sånt här måste få prioriteras ibland! Dagen viktes till enbart detta.

Dagen i maj närmade sig och i onsdags bar det av till Elfviks gård på Lidingö, ett fantastiskt fint ställe. Vädret var inte det bästa: regnet öste ner, men vad gjorde väl det? En hel dag med enbart inspiration och roligt (inomhus)! Vi var 20 personer, och det visade sig att jag var en av de yngre… Det gjorde inget, jag är inte så pratsam av mig och speciellt inte när jag ska teckna och måla. Då dyker jag ner i det jag gör och kan knappt prata alls. Dagen bara försvann. En god lunch på Elfviks Herrgård, och sedan tillbaka igen. Kursen leddes av duktiga Catharina Ahlström, pedagogiskt, fritt och bra i en häftig miljö, ett gammalt magasin:

thumb_IMG_9226_1024thumb_IMG_9225_1024

Först lite bakgrundsföreläsning: inte visste jag att Roslin målade flera av sina fantastiska tavlor med oljepastellkritor, där han fick fram tygstrukturer så fint!

Sedan övning i form av att hitta färger, göra dem varmare eller kallare, mörkare eller ljusare. Och sedan ett helt bort fullt med frukter och grönsaker att ha till sitt stilleben. Sedan blev det lite svårare med blommor eller andra föremål.

thumb_IMG_9266_1024thumb_IMG_9233_1024

thumb_IMG_9264_1024thumb_IMG_9265_1024

Min dag avslutades med ett ensamt äpple och en ensam lök… Det var SÅ kul. Nu kan jag inte vänta på att det ska bli bättre väder så man kan gå ut i trädgården och måla av blommor… mycket lättare än oljemålning. Lättare att ha med sig alltså. Kanske inte lättare att måla… det här är också svårt! Men kul!

(Tänk att det behövdes något sånt här för att jag skulle börja skriva på min blogg igen! Men det finns en annan orsak till det också: mer om det nästa gång då jag visar min nya logga :))

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: